Tuesday, 31 January 2012

You The First But Not The Last..



tetiba lak teringat kat someone pagi-II buta macam nie.. eyh, pagi pun buta ke?? erm, whatever la.. entry nie Syida saja-II je buat, dah tak taw nak luahkan kat sape, so, luahkanlah kat blog tercinta nie je.. kalau rasa-II tak nak teruskan membaca, korang leh pangkah je tanda "X" kat sudut atas kanan korang tu.. huhu...

erm, dah lama rasanya 'dia' tinggalkan Syida tapi tak sedikit pun ingatan nie dapat lupakan dia.. entah kenapa bila ronda-II kat facebook tadi boleh lak terniat nak tengok facebook adik dia.. yang Syida tak sangka, Syida dah boleh view profile facebook dia.. mana tak nye, sebelum nie dia blok kan Syida kat facebook.. banyak kenangan yang terukir antara Syida dan dia.. tengok gambar dia je Syida dah rasa sebak.. almost four year being together as a lover, that make me can't forget him for the whole of my life.. seriusly, Syida memang tak pernah lupakan dia..

although you are the first that touch my heart but i know you will never be the last even though i hope so much that u will be the last.. bagi Syida dia la segala-IInya.. walaupun ada yang akan bertanya siapakah gerangan insan yang sentiasa berada di hati Syida dan tak luput dari ingatan Syida, sememangnya Syida akan jawab 'dia' lah orangnya..

cuma Syida terkilan, kerana takdir memisahkan jarak antara kami, dia sanggup untuk membuat keputusan untuk leraikan ikatan yang dah terjalin sekian lama antara kami berdua tapi dengan alasan bahawa hubungan tak direstui.. mengapa harus pada saat itu?? mengapa tidak dari mula lagi?? cedeyh rasanya bila mengenangkan cinta lama yang telah berkubur tiba-II singgah di ruangan minda..

tapi, apa yang terjadi mungkin ada hikmahnya.. jodoh pertemuan, ajal maut semuanya di tangan tuhan.. jika dikehendaki sesuatu itu terjadi, akan terjadi juga walaupun kita tak menginginkannya..

saat bercinta, gambar kita jadi wallpaper untuk nset dia tapi sekarang..
entah-II gambar-II Syida dia dah buang..
by the way, see that key-chain??
key-chain tu Syida yang bagi kat dia, siap ada nama Syida dan dia, tarikh couple dan lagu couple..

nampak tak cincin kat tangan dia tu??
yang syida tunjukkan dengan anak panah merah tu..
cincin tu Syida yang bagi kat dia..
Syida ukur guna jari mak cik, alhamdulillah dapat jugak masuk kat jari dia..


yang dua kat atas nie gambar yang dia edit time dia mula-II masuk study kat politeknik mukah..
time tu dia ambik jurusan IT la katakan..
so, dia editkan gambar-II nie untuk Syida..
masa tu Syida tak taw pun pasal edit-II gambar nie..

Syida suka gambar dia yang nie..
so sweet..

p/s:
buat Muhamad Muazzad
firstly, i want to apologize if u angry coz i upload ur picture here.. selama beberapa tahun kita terpisah, hari tok ingatan kamek terhadap kitak jadi terlalu kuat sebab ya kamek decide untuk polah entry tok.. mungkin kitak akan baca, mungkin juwak sik.. apa pun, perasaan sayang kamek terhadap kitak still ada tapi hanyalah secebis jak.. kitak pun dah bahagia kinek, so, sikda guna untuk kamek kaco kebahagiaan kitak.. bukan niat kamek untuk membalas, tapi kamek pasti, suatu saat lak kitak akan rasa apa yang kamek rasa dolok.. mungkin kitak dah sik ingat apa yang dah kitak polah kat kamek tapi kamek akan tetap ingat sampey bila-II.. sik mungkin bagi kamek melupakannya.. berbahagialah kitak sementara kitak masih dapat untuk menikmati kebahagiaan ya.. terima kasih sebab penah membahagiakan kamek.. terima kasih sebab penah jadi sebahagian dari hidup kamek.. sesungguhnya, kehadiran kitak adalah anugerah terindah yang penah ada dalam hidup kamek..


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Syida! Jom Like Kalau Suka! ♥

Wednesday, 25 January 2012

How Could It Be (All FB Profile Will Turn Automatically to FB Timeline Profile)


hello all's.. penatnya hari nie, baru je balik kolej kena g kelas.. aduh, lepak seyh.. erm, balik je dari kelas terus online.. hehe... (kata penat tapi online gak kan.. hampeh tol la minah nie) haha... nak wat camne kan, dah jadi rutin kot..
erm, tadi jalan-II kat facebook, terjumpa satu post nie ha..
aduh, haruskah tukar ke facebook timeline?? leceh ceyh, tak suka la facebook timeline tu.. macam merepek jer, buat pening kepala ada la.. (setuju tak?? bek setuju cepat.. haha....) Syida tak tukar lagi pun profile fb Syida.. erm, nak kena tukar jugak la alkisahnya nie sebelum pihak fb yang tukarkan.. aduh-II !!!
meh Syida ceritakan serba sedikit tentang timeline nie..

Profile Facebook Timeline ini merupakan halaman reka bentuk radikal baru yang telah dilancarkan sekitar akhir September 2011.. ianya diumumkan oleh Mark Zuckerberg pada persidangan Facebook F8.. 
Facebook Timeline membuat perubahan pada profile yang sedia ada daripada senarai kemas kini terbaru anda untuk ringkasan lengkap anda.. ia termasuklah gambar, video, update status dan lokasi-II yang telah anda lawati.. profil baru ini terbahagi kepada dua tiang utama dengan line down tengah-II yang mewakili peredaran masa.. pengguna digalakkan untuk menambah atau melengkapkan peristiwa hidup masing-II, khususnya apa yang berlaku sebelum menyertai Facebook.. 
timeline menggunakan algoritma untuk menilai saat-II yang paling penting dalam hidup anda yang kemudiannya boleh diubah atau disunting untuk kepuasan anda.. kemaskini yang tidak diingini dapat disembunyikan daripada timeline.. facebook menyediakan timeline untuk diuji oleh pengguna pada 22 September 2011.. kritikan facebook timeline termasuklah tuntutan yang meminta pengguna untuk melengkapkan profile mereka, facebook memohon untuk mendapatkan lebih banyak data pengguna untuk membuat perkhidmatan lebih menarik kepada pengiklan..
facebook timeline masih belum dilancarkan kepada semua 800 juta pengguna.. 
itulah serba sedikit tentang facebook timeline.. credit to this web..
this is what i mean All FB Profile Will Turn Automatically to FB Timeline Profile.. jom baca :
jika anda salah seorang daripada pengguna facebook yang telah melihat Timeline dan menjauhinya, rangkaian sosial terbesar di dunia ini mempunyai beberapa berita buruk untuk anda iaitu pada hari-II mendatang, anda tidak akan mempunyai pilihan untuk tidak menggunakan timeline..
facebook mengumumkan dalam post blog bahawa timeline akan dibawa kepada semua 800 juta pengguna rangkaian sosial "dalam tempoh beberapa minggu akan datang".. setelah menggunakan timeline, pengguna mempunyai tempoh selama 7 hari untuk preview apa yang pengguna ingin pamerkan sebelum ianya secara automatik akan menolak ciri-II tersebut..
facebook memperkenalkan timeline pada sidang F8 pada bulan September tahun lpas.. pada sidang tersebut, pengasas bersama facebook dan CEO Mark Zuckerberg berkata bahawa ciri tersebut adalah "satu cara untuk memberitahu semua kisah-II penting daripada hidup anda pada satu halaman".. 
selain daripada memaparkan "penutup gambar" di bahagian atas profil pengguna dan maklumat asas di bawahnya, timeline juga membuat penyenaraian tahun pada sidebar kanan mengikut susunan kronologi yang mana pengguna boleh klik untuk melihat apa yang orang lain telah kongsikan di laman web ini.. 
credit to this web.. 
huh!! that's mean we all must accept that Timeline profile even we dont want to use it.. how could it be right?? chewah-II, speaking lak dah.. huhu... penat lorh translate kan tapi takpe, untuk all my readers and followers.. it's just okay.. ;) wink wink.. hehe...
lastly, jom ramai-II tukar ke timeline nie sebelum pihak fb sendiri yang menukarkannya.. thank's sebab baca entry yang panjang berjela nie..
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Syida! Jom Like Kalau Suka! ♥

Tuesday, 24 January 2012

Freebies : Cursor Anime [Part 1]


hye-II.. hr nie kegilaan untuk buat cursor memang ketara.. untuk peminat anime, meh datang amek cursor nie.. Syida bg khas untuk korang tapi sowie sebab tak lawa.. Syida tahu korang boleh buat lagi lawa and comel.. tapi Syida tetap nak bagi gak.. hehe... tak salah kan.. by the way, lau dah amek tu, bagitahu la ye.. love u all's..
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor9-1.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor8-1.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor7-1.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor6-1.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor5-1.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor4-1.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor3-1.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor1-1.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor10-1.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor12-1.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor11-1.png

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Syida! Jom Like Kalau Suka! ♥

Freebies : Cursor Smiley


hello peeps!! tak tau nak post ape, so Syida decide nak bagi freebies.. setelah berhempas pulas, inilah hasilnye.. freebies cursor smiley untuk semua, sorry sebab tak cantik.. ambillah lau nak tapi pastikan bagitahu okay.. feel free to take it.. (^_^)v
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor1.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor2.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor3.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor4.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor5.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor6.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor7.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor8.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor9.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor10.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor11.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor12.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor13.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor14.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor15.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor16.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor17.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor18.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor19.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor20.png
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/cursor21.png

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Syida! Jom Like Kalau Suka! ♥

Sunday, 22 January 2012

Ballet Dance




hello peeps... selamat malam.. tiba-II je malam nie terlintas fikiran Syida nie pasal ballet.. tanpa buang masa Syida terus jelajah uncle Google cari pasal ballet.. hehe... macam teringin lak nak join ballet tapi bolehkah aq?? hikhik..

BALLET merupakan satu bentuk tarian formal yang berasal dari istana pada era Renaissance (Itali), yang kemudiannya berkembang di Perancis dan Rusia sebagai bentuk tarian konsert. i
a merupakan tarian yang berbentuk amat teknikal dengan kosa katanya tersendiri dan berpengaruh sebagai bentuk tarian seluruh dunia yang diajar di sekolah tarian dengan menggunakan kebudayaan dan masyarakat mereka yang tersendiri bagi memodenkan seni tari ini.. tarian ballet direka tarinya dan termasuk membuat mimos, berlakon, dan menurut muzik ballet (biasanya orkestra tetapi kadangkala menurut penyanyi).. ia paling dikenali dalam bentuk ballet klasik, terkenal kerana tekniknya, seperti "en pointe" dan berputar pada hujung ibu jari kaki, lemah gemalai, gerakan tepat, licin, dan kualiti yang berupa syurgawi.. perkambangan lanjut termasuk ballet klasik baru (neoclassical) dan ballet semasa (contemporary).
perkataan ballet berasal daripada bahasa Perancis dan dipinjam ke dalam bahasa Inggeris sekitar kurun ke-17.. perkataan Perancis pula berasal dari bahasa Itali balletto, diambil dari kata ballo(menari).. ballet akhirnya dijejak kepada bahasa Latin ballare yang bererti menari..
itulah serba sedikit tentang ballet yang Syida dapat kongsikan.. teringin lak belajar ballet nie, macam best jer.. hikhik... 

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Syida! Jom Like Kalau Suka! ♥

Assalamualaikum (Own Made)

feel free to take one.. bagitahu ye lau dah ambil..
http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/assalamualaikum-blue1.png

http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/assalamualaikum-blue2.png

http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/assalamualaikum-green.png

http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/assalamualaikum-pink.png

http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/assalamualaikum-purple.png

http://i1234.photobucket.com/albums/ff413/princess_lurvin/freebies/assalamualaikum-yellow.png


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Syida! Jom Like Kalau Suka! ♥