Friday, 30 December 2011

how to sign up blogger..

assalamualaikum...


skrg nie ngah dlm mood nk wat tutorial utk sowg cik adk molek nie..but tutorial nie blh gak diguna pakai oleh insan2 yg ingin m'ceburi dunia blogger nie.. (chewah Syida,b'ckp mcm dh pro je)


firstly,yg korang kne ade adalah email..xde email ke??haa...kena sign up dlu di SINI click jer create a new account 2..
okay,dh settle??lau dh settle..click SINI kjp..hehe...dh click??so,kte go on ye..
second,korang kena la g BLOG..click je kt ctu kay..
okay,time utk kte jelaskan gne gbr..biar korang lebih faham kay..


ikut je anak panah dlm pic tu kay..





dh ikut sume step 2..okay,click SINI lak kay..hihi...
dgn itu,dh siap la blog korang..korang leh la edit2 ape yg ptt ye..
nnt lau ade ms,Syida akan bt tutorial utk comeykn lgi blog korang tuh..kalau ade yg xfhm 2,leh post kn kt fan page FB Syida kay sbb korang blm ade blog..xleh la nk coment kt dlm nie..p lau dh siap,bgth kay..
da daa all'zz.........


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Syida! Jom Like Kalau Suka! ♥

0 cute people opinions:

Post a Comment