Wednesday, 28 November 2012

Cinta Dulu VS Cinta Sekarang


hukhuk... banyak nya habuk, lama betul dah tak apdet blog nie.. memandangkan hari nie ada kisah sikit yang nak dikongsikan, tu yang merajinkan jari jemari nie menari atas keyboard PC semata-II untuk apdet.. hehe... kisahnya tak la best sangat pun, ala-ala kadar gitu jer..

mukadimahnya, pagi tadi lepas siap-II nak gi kerja, Syida ada dengar satu stesen radio nie.. rasanya Johor FM la kot, DJ nya cakap pasal cara orang bercinta dan berkomunikasi.. lau dulu-II mesti guna surat then post kat pasangan masing-II tapi sekarang just online jer.. tak kira la online facebook, twitter & yang sewaktu dengannya, konfom dah boleh terjadi nya hubungan cinta dan komunikasi di antara pasangan yang sedang hangat bercinta gitu.. hehe...

time dengar tu, teringat la time dulu-II.. ada la sorang hamba Allah nie, dia bagi surat kat dia.. tapi bila difikirkan balik, lucu lak, rasa macam nak ketawa guling-II.. hehe... mana tak nya, surat tu dia letak sekali dengan bedak yang bau wangi.. apa lagi, time buka jer surat tu, bedak pun jatuh.. banyak plak tu.. hehe... sampai macam tu sekali la kan nak pikat hati orang yang di inginkan.. tapi apa boleh buat, jodoh tak ada.. kita orang just berkawan jer.. tapi sekarang masing-II dah lost contact.. maybe dia dah nikah kot.. alhamdulillah lau betul, semoga berbahagia sampai ke akhir hayat.. ^_^ ha, tu just kisah pasal admire jer kay..

sekarang nak cerita pasal kisah cinta Syida lak, just cerita macam mana perkenalan terjadi jer, tak lebih dari tu.. kalau korang rasa menyampah dan bosan, korang di alu-II kan untuk tekan button pangkah sudut sebelah kanan atas pc korang tu ha..

okay, perkenalan dengan first ex-bf Syida just melalui kawan karib Syida sendiri.. kebetulan dia pun kawan kepada ex Syida, so, dari situ la kita orang kenal.. kawan Syida la yang jadi perantaraan antara Syida dengan dia.. Syida dengan dia, erm, entahlah nak cakap macam mana but we clash without any reason.. Syida tak pernah pun berdendam dengan dia.. Syida still tahu keadaan dia macam mana but kita orang dah tak contact.. Syida just perhatikan perkembangan diri dia dari jauh.. Syida harap dia akan dapat seorang teman hidup yang dapat membahagiakan dia sampai akhir hayat.. aminn.....

perkenalan dengan second ex-bf Syida lak melalui surat.. fuyoo, cara lama tu.. hehe... tapi sebelum tu ada kisah la sikit kan.. ex-bf Syida nie student baru kat sekolah Syida time tu.. (gatal kan, still budak-II pun dah tahu nak bercinta) haha... but i'm 16 that time okay, not in primary school but secondary school.. time tu Syida daftar lewat seminggu masuk sekolah sebab Syida masih bermaharajalela bercuti di Johor.. haha... masuk jer sekolah seminggu selepas tu, kecoh member-II cakap dia orang ingatkan Syida dah pindah sekolah kat Johor.. haha... sayang juga ea korang kat aq.. masa tu ada la sorang member nie, dia lau jumpa Syida konfom jadi kepala gila-II.. ha, dia la yang inform ada budak baru masuk sekolah Syida time tu & bermula lah kerja gila..

masa tu la member Syida nie cabar Syida tackle budak baru tu.. sebab perangai memang gila-II, Syida terima la cabaran dia tapi untuk separuh jalan jer.. sebab Syida dah give up.. macam-II yang Syida buat, tapi tak ada satu pun yang menjadi.. last-II Syida mengaku kalah.. hehe... but something happen after that.. tanpa di duga & disangka-II, tak lama lepas tu Syida dapat surat perkenalan dari ex-bf Syida tu.. perhh, rasa menyesal tiba-II lak sebab terlalu awal mengaku kalah.. haha... (jahat betul kan) walaupun kita orang satu sekolah tapi kita orang still berhubung melalui surat sampailah kita orang couple tapi belum berhenti lagi utus-II surat.. kita orang stop berkomunikasi guna surat setelah hubungan kita orang masuk 3 or 4 bulan lau tak silap la.. tapi last-II hubungan nie pun terputus tengah jalan, alasan nya sebab family tak restu & jarak jauh (sebab lepas habis sekolah, Syida terus pindah Johor) sedih giler masa tu, tuhan jer yang tahu macam mana sayangnya Syida pada dia masa tu.. tapi Syida belajar untuk redha walaupun mengambil masa yang terlalu lama..

lepas tu, lama juga Syida single sebab kecewa yang amat sangat.. chewah, ayat tak boleh bla kan.. setelah 2 tahun lebih berlalu, baru la Syida couple dengan ex-bf Syida yang seterusnya.. ha, perkenalan dengan dia melalui laman chat handphone iaitu frenclub.. siapa yang layan frenclub, angkat kening.. haha... erm, tak ada apa-II yang istimewa pun pasal ex-bf Syida yang nie but yang istimewa bagi Syida ialah, Syida dengan dia couple jarak jauh.. tak pernah walau sekali pun jumpa & Syida syukur sangat-II sebab dia memahami keadaan hubungan kita orang.. tapi sayang, hubungan kami just dapat bertahan selama 1 tahun lebih jer sebab dia kembali balik pada kekasih lama dia.. so sad, but i learn to let it go..

and the lastly story is with my beloved bf now.. Syida kenal dia dari muka buku (facebook) la katakan.. mula-II kenal tu Syida just nak berkawan jer dengan dia, tak lebih dan tak kurang (chewah-II, bermadah-II) hehe... dah lama kenal & contact-II, tiba-II jer dia minta buat relationship dengan dia kat facebook.. ada la dalam 2 ke 3 hari Syida fikir semasak-II nya sampaikan dah hangus Syida fikir baru Syida bagitahu yang Syida nak accept but just for a fake relay.. punya lah roommate Syida happy giler sebab Syida dah ada bf baru (masa tu Syida study kat kolej gi) tapi dia orang tak tahu pun Syida just buat fake relay.. haha... semua tertipu.. ;p

tapi fake relay tu just untuk beberapa hari jer.. Syida pun fikir gak, takkan nak permainkan perasaan orang kan.. so, Syida decide untuk serius & alhamdulillah, sampai ke hari nie hubungan nie still mampu untuk bertahan walaupun pernah ada gelombang ombak yang besar menghempas.. walaupun hubungan nie still baru lagi tapi Syida harap sangat akan berkekalan sehingga ke akhir hayat kami.. kenangan yang tercipta, Syida harapkan akan terus mewangi bukan sekadar untuk dijadikan kenangan hampa.. aminn...

p/s for my hubby : all my ex-bf is my past but you is my future.. whatever happen, i will try to be the best for you & for our love.. saya akan cuba untuk membahagiakan awak & menjaga hubungan kita dengan sebaik yang mungkin..
tepek 1 pic dengan my lovely hubby..
i love u so much taw..
kita orang tak la sweet macam awak-II semua..
tapi bagi Syida, dia sweet sangat pada pandangan mata Syida..
sebab tu semakin hari, Syida semakin sayang & cintakan dia..
hehe...

kesimpulan nya, percintaan Syida memang sama jer dengan cinta dulu & cinta sekarang.. tapi bagi Syida, cinta yang dulu lagi best dari cinta sekarang sebab kita akan dapat rasa rindu tu macam mana.. tapi sekarang, lau online facebook pun dah boleh buat video call, dah boleh nampak muka orang yang tersayang.. macam tak syok pulak kan.. hehe... so, apa plak pendapat korang?? jom share.. ^,^
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Syida! Jom Like Kalau Suka! ♥

2 comments:

  1. betul2 kalau dulu ade hp jer itu pun kekadang xde kedit...jumpa kat skolah jer heheheh...skrg da maju
    http://myaleo.blogspot.com/2012/11/post-wedding-session.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup,tu pun dulu2 ada topup rm30 jer..blm ada lagi yg rm10,apatah gi yg rm5..hehe...skrg nie jgnkn rm5,rm3 pn dah ada.. ^_^

      Delete