Tuesday, 31 January 2012

You The First But Not The Last..



tetiba lak teringat kat someone pagi-II buta macam nie.. eyh, pagi pun buta ke?? erm, whatever la.. entry nie Syida saja-II je buat, dah tak taw nak luahkan kat sape, so, luahkanlah kat blog tercinta nie je.. kalau rasa-II tak nak teruskan membaca, korang leh pangkah je tanda "X" kat sudut atas kanan korang tu.. huhu...

erm, dah lama rasanya 'dia' tinggalkan Syida tapi tak sedikit pun ingatan nie dapat lupakan dia.. entah kenapa bila ronda-II kat facebook tadi boleh lak terniat nak tengok facebook adik dia.. yang Syida tak sangka, Syida dah boleh view profile facebook dia.. mana tak nye, sebelum nie dia blok kan Syida kat facebook.. banyak kenangan yang terukir antara Syida dan dia.. tengok gambar dia je Syida dah rasa sebak.. almost four year being together as a lover, that make me can't forget him for the whole of my life.. seriusly, Syida memang tak pernah lupakan dia..

although you are the first that touch my heart but i know you will never be the last even though i hope so much that u will be the last.. bagi Syida dia la segala-IInya.. walaupun ada yang akan bertanya siapakah gerangan insan yang sentiasa berada di hati Syida dan tak luput dari ingatan Syida, sememangnya Syida akan jawab 'dia' lah orangnya..

cuma Syida terkilan, kerana takdir memisahkan jarak antara kami, dia sanggup untuk membuat keputusan untuk leraikan ikatan yang dah terjalin sekian lama antara kami berdua tapi dengan alasan bahawa hubungan tak direstui.. mengapa harus pada saat itu?? mengapa tidak dari mula lagi?? cedeyh rasanya bila mengenangkan cinta lama yang telah berkubur tiba-II singgah di ruangan minda..

tapi, apa yang terjadi mungkin ada hikmahnya.. jodoh pertemuan, ajal maut semuanya di tangan tuhan.. jika dikehendaki sesuatu itu terjadi, akan terjadi juga walaupun kita tak menginginkannya..

saat bercinta, gambar kita jadi wallpaper untuk nset dia tapi sekarang..
entah-II gambar-II Syida dia dah buang..
by the way, see that key-chain??
key-chain tu Syida yang bagi kat dia, siap ada nama Syida dan dia, tarikh couple dan lagu couple..

nampak tak cincin kat tangan dia tu??
yang syida tunjukkan dengan anak panah merah tu..
cincin tu Syida yang bagi kat dia..
Syida ukur guna jari mak cik, alhamdulillah dapat jugak masuk kat jari dia..


yang dua kat atas nie gambar yang dia edit time dia mula-II masuk study kat politeknik mukah..
time tu dia ambik jurusan IT la katakan..
so, dia editkan gambar-II nie untuk Syida..
masa tu Syida tak taw pun pasal edit-II gambar nie..

Syida suka gambar dia yang nie..
so sweet..

p/s:
buat Muhamad Muazzad
firstly, i want to apologize if u angry coz i upload ur picture here.. selama beberapa tahun kita terpisah, hari tok ingatan kamek terhadap kitak jadi terlalu kuat sebab ya kamek decide untuk polah entry tok.. mungkin kitak akan baca, mungkin juwak sik.. apa pun, perasaan sayang kamek terhadap kitak still ada tapi hanyalah secebis jak.. kitak pun dah bahagia kinek, so, sikda guna untuk kamek kaco kebahagiaan kitak.. bukan niat kamek untuk membalas, tapi kamek pasti, suatu saat lak kitak akan rasa apa yang kamek rasa dolok.. mungkin kitak dah sik ingat apa yang dah kitak polah kat kamek tapi kamek akan tetap ingat sampey bila-II.. sik mungkin bagi kamek melupakannya.. berbahagialah kitak sementara kitak masih dapat untuk menikmati kebahagiaan ya.. terima kasih sebab penah membahagiakan kamek.. terima kasih sebab penah jadi sebahagian dari hidup kamek.. sesungguhnya, kehadiran kitak adalah anugerah terindah yang penah ada dalam hidup kamek..


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Syida! Jom Like Kalau Suka! ♥

0 cute people opinions:

Post a Comment